Sosyal Medya

Dünya

Arnavut gazeteci: “Arnavutluk’ta da darbe yapabilirler”

Arnavut köşe yazarı Ermir Gjinishi, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, “Bugün Türk hükümetine ve özgürlüğüne darbe yapmaya kalktılarsa yarın Arnavutluk’un özgürlüğüne de darbe yapabilirler çünkü bunların devletleri veya fikirleri yok, sadece çıkarları var” dedi.



Darbe giriÅŸimini deÄŸerlendiren Gjinishi, FETÖ mensuplarının Arnavutluk’ta halkın önemli bir kısmını etkilediÄŸini ve istihbarat teÅŸkilatından yüksek adalet konseyine, meclisten siyasi partilere kadar birçok alanda mevcut olduklarını ifade etti.

Türkiye’deki darbe giriÅŸimin büyük oranda atlatılmasına raÄŸmen örgütün hücrelerini iyi kamufle ettiÄŸine iÅŸaret eden Gjinishi, söz konusu yapının son ana kadar milletin iradesiyle seçilmiÅŸ hükümete karşı duracağını kaydetti.

Gjinishi, tüm dünyanın bunun devlete ve hükümete yönelik bir darbe giriÅŸimi olduÄŸunun farkında olması gerektiÄŸini vurgulayarak, Arnavutluk’un, Balkan ülkeleri arasında bu yapı tarafından en fazla “esir alınan” ülke olduÄŸunu söyledi.

FETÖ’nün Arnavutluk’taki etkisinin din ya da eÄŸitim faaliyetleriyle ilgili olmadığına dikkati çeken Gjinishi, ÅŸu ifadeleri kullandı:

“Kendilerini Gülen’in Arnavutluk’taki yardımcıları olarak tanıtan kiÅŸiler, uyuÅŸturucu kaçakçılığıyla suçlanan ve yakalanan insanlardır. Arnavutluk’taki Gülenciler, kara para aklama, vergi kaçırma gibi suçlar iÅŸliyor.

Bir evi dahi olmadığını söyleyen insanların dev iÅŸletmeler kurması sorgulanmalı. Bunlar sadece bir aldatmaca. Gülenciler, paralel yapı ile kanunları maniple etme konusunda 40 yıllık tecrübeye sahip.”

Ermir Gjinishi, örgütün takım elbiseli ve kravatlı insanların arkasına gizlenmesinin endiÅŸe verici bir unsur olduÄŸunu belirterek, bunların “sadece yöneticilerinin emirlerine uyan, beyinsiz ve mantıksız insanlar olduÄŸunu”vurguladı.

"NEFES ALMAYAN ROBOTLARA BENZÄ°YORLAR"

Örgütün mensuplarını “nefes almayan robotlara” benzeten Gjinishi, Arnavutluk’un yanı sıra Kosova ve Makedonya’nın da bu yapının hedefinde olduÄŸunu kaydetti.

Gjinishi, Türkiye mezunu öğrencilerin bu örgüt tarafından ülkedeki kurumlarda istihdam edildiÄŸini ve örgütün rüşvet ve yolsuzluÄŸa bulaÅŸtığını söyledi. 

"YARIN ARNAVUTLUK'TA DA DARBE YAPABÄ°LÄ°RLER"

Yapıya mensup kiÅŸilerin yolsuzluk yaparak ihaleler kazandığını ve vergi veren halkın parasıyla zenginleÅŸtiÄŸini kaydeden Gjinishi, “Bu finansmanı nereye kullandıklarını bugün görüyoruz. Türk hükümetine ve özgürlüğüne darbe yapmaya kalktıysalar, yarın Arnavutluk’un özgürlüğüne de darbe yapabilirler. Çünkü bunların devletleri veya fikirleri yok, sadece çıkarları var” dedi.

Gjinishi, “Gülen hareketi, DAEÅž’ten daha aÅŸağılık ve daha alçak. DAEÅž’i herkes görüyor, biliyor. Siyah bayrakları ve özel elbiseleri var. Oysaki Gülenciler aramızda gezen görünmez insanlar” ifadelerini kullandı.

Arnavutluk’ta farklı internet siteleri üzerinden FETÖ elebaşı Gülen’in dini bir figür olarak gösterilmeye çalışıldığına iÅŸaret eden Gjinishi, “Gerçekler maalesef acıdır. Gülen hareketi çok kötü bir ÅŸekilde ülkemize girmiÅŸ bulunuyor. Arnavutluk’ta bazı bakanlarının dahi bu hareket içinde olduÄŸuna dair korku ve endiÅŸelerim var” diye konuÅŸtu.

Gjinishi, yapının Arnavutluk devletinin tüm hücrelerine sızmış ve yayılmış olabileceğini ve bu nedenle ülkenin ciddi bir tehdit altında olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Arnavut medyası Esed ve Sisi medyası gibi Türkiye’de olup biten neredeyse her ÅŸeyi manipüle etti. Bazı gazeteler darbe giriÅŸimini bir gün sonra verdi.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.